Prenove

(18 glasov, povprečje 4.83 od 5)

Naziv projekta: Memento B&B

Tip objekta: hotel; storitve prenočišča
Kraj: Piran, Slovenija
Izvedene storitve: izdelava in polaganje masivnega kmečkega poda, izdelava stopnic in notranjih vrat
Čas trajanja izvedbe: 18 delovnih dni
Porabljen material: 155 m2 kmečkega poda, 100 tm zaključnih letev,  17 kosov notranjih vrat WBL 4 in stopnice iz hrastovega parketa
Vrsta uporabljenih materialov: masivni kmečki pod, 160 mm širine, 1000 - 2200 mm doložine, krtačen, oljen Osmo in nizke masivne letve
Vrednost objekta: 43.500 €
Povezava do strani naročnika: FB - Memento B&B 

 

Kratek opis projekta in prenove:
Lokacija objekta je bila dokaj nedostopna in je zaradi tega že pred samim začetkom del, projekt predstavljal izziv – material, stroje in orodja smo morali prevažati s pomočjo vozičkov ter ročno. Celoten objekt je bil razdeljen v več nadstropij in v vsakem posameznem nadstropju je bilo več majhnih sob. Dodaten izziv je pa predstavljala tudi izredno visoka vlažnost tal in visoke temperature. V prostorih smo že prej svetovali uporabo razvlaževalcev, vendar so kljub temu bile vrednosti na datum dogovorjene izvedbe 2x višje kot pa so normalne vrednosti.

Najprej smo pričeli s predpripravo tal – tlake je namreč potrebno pred polaganjem pobrusiti, saj se tako doseže boljša poroznost oziroma boljši stik z lepilom. Pri tem smo naleteli na zelo slabo stanje estriha, saj je bil ročno izdelan in se je zelo krušil. Posledično je naša skupina parketarjev izgubila za brušenje in sesanje celoten dan. Pri naslednjem koraku smo naredili na tlaku parno zaporo z najmočnejšo koncentracijo temeljnega premaza (100%, nerazredčen) in ga celo 3x prepojili. Za potek dela po načrtovanem vrstnem redu smo po zadnjem nanosu temeljnega premaza tla posuli z kremenčevim peskom in tako dosegli še boljšo oprijemljivost lepila.  

Ob končanju predpriprave tal smo ugotovili tudi, da bo zaradi strukture tlaka predvidena poraba lepila vsaj dvakrat večja, kot pa je običajna poraba. Samo polaganje je zahtevalo zelo dobro timsko delo in usklajenost, saj smo se morali pomikati iz nadstropja v nadstropje in s sabo premikati vso opremo. Za stare piranske zgradbe je tudi značilno, da ni nobena stena ravno in je zato bilo potrebno pričeti z polaganjem iz sredine navzven (smo se pomikali iz sredine proti zunanjim stenam). Parket ob stenah smo morali dejansko obrezovati po okroglinah sten in sobe so bile zelo prostorsko razgibane, kar je spet značilno za stare piranske zgradbe. Stene niso predstavljale dodatnih izzivov samo zaradi razgibanosti, ampak tudi zaradi neravnosti na določenih delih in pri montaži zaključnih letvic smo morali uporabiti kar fugirno maso. Naročnik je želel, da bi se isti vzorec in površinska obdelava parketa nadaljevala tudi po stopnicah in notranjih vratih. Zato smo stopnice izdelali, kar iz masivnega parketa. Notranja vrata pa iz furnirja iste klase (rustik z grčami) in površinske obdelave (krtačeno natur, Osmo oljena).Notranja vrata so višjega cenovnega razreda, narejena iz masivnega polnila s skritimi nasadili in magnetno ključavnico. Zaradi logističnih in vseh ostalih naštetih izzivov je delo potekalo več dni kot predvideno, a smo kljub temu delo opravili v obljubljenem terminu.

 

Mnenje naročnika o prenovi:
Podjetje Valles smo spoznali, ko smo iskali izvajalca za kompleksno leseno/kovinsko stopnišče. Po prvem stiku smo ugotovili, da se ukvarjajo tudi z izdelavo masivnih hrastovih podov in vrat. Za nas je bilo to kot naročeno, saj smo vse naštete izdelke potrebovali v sklopu celovite obnove objekta v Piranu. Izkazali so se s kakovostjo izdelkov, profesionalnim svetovanjem, dobro izvedeno montažo in polaganjem in izvrstnimi podizvajalci. Obnova našega objekta je bila izjemno zahtevna, saj je objekt lociran v središču srednjeveškega mesta kar izjemno otežuje dostop, a so v podjetju pogumno zagrizli v trd oreh in našli rešitve za vse težave, ki so se pojavljale med projektom. S končnim izdelkom smo zelo zadovoljni Valles pa bomo zagotovo kontaktirali, ko bomo pripravljali naslednji gradbeni projekt.

 

Lastne slike pred in med projektom:

 

Lastne slike po končanem projektu:


 

Slike naročnika po končanem projektu: Več projektov dodamo v kratkem...

 povprasevanje  

Katalog notranjih vrat

katalog notranjih vrat valles
Katalog notranjih vrat

 

boniteta

 

Načini plačila

bancno nakazilo

paypal varno placilo

Garancije

30

5

slo

100

Trenutne akcije parketa. Preverite!

kerlesLogo2     mize stoli slika     najem avtodoma     spinalis